magnify
Home Veelgestelde vragen – FAQ’s slijmbeursontsteking

Veelgestelde vragen – FAQ’s slijmbeursontsteking


Hoe kan een slijmbeursontsteking ontstaan?

Vaak ontstaat een slijmbeursontsteking door overbelasting. Bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking in de schouder door een grote verfklus of een slijmbeursontsteking in de heup na een veel gebukt moeten werken. Ook kan de belasting van binnenuit komen. Bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking in de heup doordat bijvoorbeeld de knieƫn teveel naar binnen staan of er een te groot verschil zit tussen de kracht van het linker- en het rechterbeen.

Hoe lang duurt een slijmbeursontsteking?

Een acute slijmbeursontsteking is vaak binnen drie tot zes weken weer over. Hiervoor is echter wel voldoende rust nodig. Wanneer u de slijmbeurs niet ontlast zal het herstel langer duren of kan hij zelfs chronisch worden. Wanneer nodig langs de huisarts voor medicijnen, of langs de fysiotherapeut.

Hoe herken ik een slijmbeursontsteking?

Een slijmbeursontsteking heeft symptomen waaraan je het kunt herkennen. Kenmerkend is een heftige pijn dit in korte tijd ontstaat. Dat gaat soms gepaard met ontstekingsverschijnselen zoals koorts, warmte zwelling en roodheid rond de slijmbeurs.

Een slijmbeursontsteking.. wat nu?

Als een slijmbeursontsteking acuut ontstaat is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Deze kan het herstel stimuleren door de juiste medicatie voor te schrijven. Ook kunt u een afspraak maken bij de fysiotherapeut, met name bij een slijmbeursontsteking aan de heup of schouder kan dit zinvol zijn.

Kan ik winkelen met een slijmbeursontsteking?

Als u een slijmbeursontsteking aan uw heup heeft is het verstandig niet door de winkelstraat te slenteren. Wanneer u een slijmbeursontsteking aan uw schouder heeft kunt u wel winkelen, maar is het niet verstandig om een tas over de schouder te hangen of tassen te tillen. Ditzelfde geldt voor een slijmbeursontsteking aan de elleboog.

Kan ik volleyballen met een slijmbeursontsteking aan mijn schouder of heup?

Het is niet verstandig om met een acute slijmbeursontsteking aan de schouder of heup te volleyballen. Dit maakt dat het herstel langer duurt dan nodig. Vaak is de pijn ook wel zo hevig dat het ook logisch voelt om even niet te volleyballen. Het is verstandig even een paar weken rust te nemen. Bij een chronische slijmbeursontsteking kan je soms wel gewoon volleyballen.

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com