magnify
Home Slijmbeursontsteking schouder symptomen

Slijmbeursontsteking schouder symptomen


Pijn

Zoals al beschreven gaat slijmbeursontsteking met een paar duidelijke symptomen gepaard. Het belangrijkste symptoom is de pijn die optreedt. De pijn kan in zeer korte tijd sterk toenemen. Dit is vaak een heftige pijn die constant aanwezig is. Dus ook wanneer u rust, in de bank ontspannen tv kijkt, is deze pijn aanwezig. Bij beweging wordt de pijn meer. De pijn wordt vaak omschreven als een doffe, zeurende, ook wel felle pijn. De pijn zit vaak niet alleen in de schouder, maar ook in de bovenarm. Vaak gaat dit ook gepaard met een moe gevoel in de gehele arm.

Doordat de slijmbeurs in ontstoken is deze wat opgezet / vergroot. Hij beknelt daardoor constant de spieren die tussen de kop en de kom van het schoudergewricht lopen. Dit verklaart de pijn in rust

De pijn tijdens bewegen is te verklaren doordat tijdens bewegen de spieren zich aanspannen. Daardoor vergroten deze iets in volume en worden de slijmbeurs en de spieren geïrriteerd. De pijn kan ook uitstralen naar de nek of richting de elleboog.

Mobiliteitsbeperking

painfull arc

Doordat er constant pijn aanwezig is, is de mobiliteit van het schoudergewricht beperkt. Dit houdt in dat de bewegingen binnen het schouder gewricht, die normaal gesproken mogelijk zijn, beperkt of niet mogelijk zijn. Met name de abductie, endorotatie en exorotatie zullen pijn geven. Daarbij komt extra druk op de slijmbeurs te staan. Bij abductie kan er een painfull arc optreden.

In hoeverre de mobiliteit beperkt is, is per persoon verschillend. Dit hangt onder andere af van hoe lang degene ermee door loopt en of er wel of geen rust is gehouden.

Ontstekingssymptomen

Als gevolg van een ontsteking kan er zwelling ontstaan. Zwelling is een symptoom dat typisch bij een ontsteking past. Denk bijvoorbeeld aan een ontstoken wondje, dit geeft vaak ook wat zwelling. Doordat er een ontsteking gaande is kan de schouder wat warmer aanvoelen.
Ook kan de huid rond de slijmbeurs wat rood worden. Bij de slijmbeurs in de schouder verwachten we dit niet direct. Bij bijvoorbeeld de slijmbeursontsteking in de elleboog is daar meer kans op. Deze ligt meer oppervlakkig en dus dichter onder de huid.

Peesontsteking

Slijmbeursontsteking komt regelmatig tegelijk voor met een peesontsteking van de M. Supraspinatus. Dit is één van de schouderspieren. De spier begint bij de achterzijde van het schouderblad en hecht zich aan de voorzijde van het gewricht aan.Soms is het moeilijk om de slijmbeursontsteking en een peesontsteking van elkaar te onderscheiden. Bij steeds meer fysiotherapie praktijken worden echo’s gemaakt. Op een echo zou je onderscheid kunnen maken tussen een peesontsteking en een slijmbeursontsteking. Een peesontsteking kan ook in korte tijd ontstaan en veel pijn geven, ook in rust. Met behulp van echografie kan een diagnose worden bevestigd.

 

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com