magnify
Home Slijmbeursontsteking schouder Slijmbeursontsteking schouder recidiverend

Slijmbeursontsteking schouder recidiverend


Slijmbeursontsteking schouder komt steeds terug

Wanneer je eenmaal een slijmbeursontsteking aan de schouder hebt gehad, kan het voorkomen dat deze steeds weer terugkomt. Meestal is de klacht dan niet goed hersteld, of het is misschien een zwakke plek geworden. Dit betekent dat, wanneer je teveel hooi op de vork neemt of er sprake is van stress of spanning, de klacht weer opspeelt. Als een klacht steeds weer terugkomt, noemen we dat ook wel recidief of recidiverend.

Als een klacht telkens weer terug komt, is dit in principe een chronische klacht, en niet elke keer weer een acute klacht omdat hij opnieuw begint en weer stopt. Dit wordt een chronische ontsteking genoemd. Vaak is het zo dat tussen de hevige klachten de pijn zeurend aanwezig is.

Wat is er te doen aan een slijmbeursontsteking die steeds weer terug komt?

Hoe langer de klachten aanwezig zijn, hoe moeilijker deze te behandelen zijn. De klachten zijn dan vaak hardnekkig en vaak hebben mensen al van alles geprobeerd. Denk aan medicijnen, fysiotherapie of een injectie. Tegenwoordig kun je zonder verwijzing van een arts naar de fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan dan beoordelen of hij de klacht kan behandelen.
De laatste stap is eigenlijk een operatie. Bedenk goed de eventuele risico’s van een operatie. Van een operatie wordt het niet altijd beter, dit kan juist weer nieuwe klachten met zich meebrengen.

Recidiverende slijmbeursontsteking in het lichaam

Wanneer een slijmbeurs ontstoken is, is deze geïrriteerd. Het lichaam gaat aan het werk om dit weer te herstellen. Dit werkt met stofjes en hormonen. Eventueel kun je naar een homeopaat gaan om te kijken of het ontstekingsproces op een natuurlijke manier verholpen kan worden. Wanneer dit telkens terugkomt kan het zijn dat er iets verstoord is in het lichaam of dat het lichaam op dat moment niet voldoende weerstand heeft om de ontsteking te lijf te gaan. Wanneer er een injectie wordt gegeven bij de huisarts of orthopeed, bevat deze cortisol. Dit is een hormoon die in de bijnier wordt aangemaakt en ook ontstekingsremmend werkt.
Om de slijmbeursontsteking in de schouder te herstellen gaat het lichaam littekenweefsel aanmaken. Ook littekenweefsel kan gaan irriteren, het is immers niet lichaamseigen. Wanneer een ontsteking dus iedere keer terugkomt, en het lichaam weer littekenweefsel aanmaakt, kan het dus zijn dat de ontstekingen elkaar in steeds hoger tempo opvolgen.

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com