magnify
Home Slijmbeursontsteking schouder Chronische slijmbeursontsteking schouder

Chronische slijmbeursontsteking schouder


Een acute slijmbeursontsteking geeft hele andere klachten dan een chronische slijmbeursontsteking. De manier van ontstaan is heel anders, maar ook het klachtenpatroon is anders. Er is duidelijk onderscheid te maken of een slijmbeursontsteking nou chronisch of acuut is.

Zoals al besproken, een acute slijmbeursontsteking komt vaak redelijk acuut opzetten. In een tijdsbestek van enkele uren kan de pijn zeer heftig worden.

Chronische slijmbeursontsteking schouder

Een chronische slijmbeursontsteking geeft minder heftige pijnklachten. In tegenstelling tot acuut, is er vaak geen duidelijke oorzaak voor te vinden. De klacht komt, en gaat na een tijdje ook weer. Je spreekt van chronische klachten wanneer klachten langer dan drie maand aanwezig zijn. Als de ontstoken slijmbeurs in de schouder dus langer dan drie maand klachten geeft, noemen we dit chronisch. Een chronische ontsteking is vaak sluimerend aanwezig. Dat wil zeggen dat hij geen heftige pijn geeft, maar er wel vaak is. Door teveel belasting kan de pijn toch toenemen.

Is een chronische slijmbeursontsteking te behandelen?

Over het algemeen zijn chronische klachten veel lastiger te behandelen. Chronische pijn werkt heel anders in het lichaam en de hersenen dan acute pijn. Een chronische slijmbeursontsteking is dan ook lastiger te behandelen dan een acute slijmbeursontsteking. Het is moeilijk om er echt voorgoed vanaf te komen. Het kan wel dat de pijn minder frequent aanwezig is, en dat de schouder meer belastbaar is door behandeling. Als bijvoorbeeld voor de behandeling een kozijn verven bijna niet wil, kan het goed zijn dat het na de behandeling ook niet zo fijn is, maar het wel goed wil en de napijn veel minder lang is. Een schouder moet er ook weer aan wennen om dingen te doen, wellicht is die door de pijn langere tijd ontzien.

Wat moet ik doen met een chronische slijmbeursontsteking van de schouder?

Waar bij een acute slijmbeursontsteking rust belangrijk is, is het bij een chronische slijmbeursontsteking belangrijk om het gewricht wel in beweging te houden. Als dit te lang ontzien wordt, wordt het hierdoor ook niet beter en lever je over het algemeen steeds meer functie (kracht en beweeglijkheid) in.

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com