magnify
Home Slijmbeursontsteking schouder Acute slijmbeursontsteking schouder

Acute slijmbeursontsteking schouder


Zoals al eerder geschreven is de schouder een complex gewricht. De schouder wordt gedurende de dag veel belast en gebruikt voor allerlei activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan autorijden, huishoudelijke bezigheden, koken, schrijven, computeren. In het schoudergewricht zit ook veel beweging. Dit maakt de schouder een functioneel gewricht, maar ook kwetsbaar. Schouderklachten zijn dan ook een veel voorkomende aandoening. Pijnklachten en blessures aan spieren, pezen, ligamenten (luxaties) maar ook slijmbeursontstekingen. Ook bij veel sporten ontstaat er veel belasting op de schouder. Denk aan tennis, volleybal, korfbal..

De slijmbeurs in de schouder ligt onder het schouderdakje, aan de bovenkant / buitenzijde van de schouder. Bij slanke mensen is dit schouderdakje vaak goed te zien. De pijn wordt hier ook gevoeld, onder de deltaspier (M. Deltoid). Soms straalt de pijn door in de arm of hand als tinteling, of is er een moe en zwaar gevoel in de gehele arm.

Een slijmbeursontsteking kan acuut of chronisch zijn. Het is voor de behandeling wel belangrijk om te weten of de ontsteking acuut of chronisch van aard is.

Acute slijmbeursontsteking schouder

Een acute slijmbeurs ontsteking van de schouder ontstaat acuut. De pijn wordt, soms verklaarbaar door overbelasting of een verkeerde beweging, soms onverklaarbaar, in een tijdsbestek van enkele uren zeer heftig. Bij een dergelijke slijmbeursontsteking zijn vaak ook duidelijke tekenen van een ontsteking zichtbaar: een warme plek op de huid, kloppende pijn, roodheid en soms ook koorts. De pijn wordt vaak omschreven als felle pijnscheuten. Wanneer de schouder wordt bewogen neemt dit toe, wat ervoor zorgt dat de schouder moeilijk tot niet meer omhoog getild kan worden. Simpele dingen, zoals aantrekken van de kleding of het pakken van een kopje koffie worden hierdoor pijnlijk en soms zelfs onmogelijk. Het prettigste is meestal om de schouder met rust te laten en hem als het ware te laten hangen. Hierdoor ontstaat er een klein beetje ruimte in de schouder wat voor minder druk op de slijmbeurs zorgt. Een acute slijmbeursontsteking herstelt vaak voor een groot gedeelte binnen een paar weken. Eventueel met behulp van een extra kuur diclofenac, deze kan de huisarts voorschrijven.

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com