magnify
Home Slijmbeursontsteking schouder behandeling Slijmbeursontsteking schouder tapen

Slijmbeursontsteking schouder tapen


Tapen is een behandelvorm die binnen de fysiotherapie gebruikt wordt. Er wordt dan vaak gekozen voor de zogenaamde medical taping. Fysiotherapeuten kunnen hiervoor een aanvullende cursus doen om te leren tapen volgens dit concept. Ook andere medische beroepen kunnen soms tapes aanbrengen. Sportmasseurs tapen dikwijls ook volgens het medical tape concept.

Het concept van medical tape

Tapen kan bij veel verschillende klachten helpen. Tapen biedt vaak niet de enigste oplossing bij klachten, maar kan wel ondersteunen in het herstel. Wanneer een enkel verzwikt is, geeft een tape stevigheid. Het voordeel van medical tape is dat er rek in de tape zit. Met deze tape techniek wordt de rek van de tape ten opzichte van rekbaarheid van de huid, spieren gebruikt. Dit betekent dat er middels het aanbrengen van deze tape niet alleen stevigheid gegeven wordt (zoals bij de ouderwetse witte sporttape), maar ook dat de doorbloeding toeneemt doordat er welving komt tussen de huidlagen, de pijn verminderd én het herstel bespoedigt wordt.
Medical tape wordt ook binnen de (top)sport veel gebruikt. Je kent het vast wel: de gekleurde tapes die in mooie lijnen zijn aangebracht. Deze ondersteunen tijdens het bewegen.

Tapen bij een slijmbeursontsteking van de schouder

Bij een slijmbeursontsteking van de schouder kan een tape aangebracht worden die ondersteunt en de pijn wat mindert. Laat dit wel doen door iemand die er verstand van heeft, ga niet zomaar, zonder kennis, zelf een tapeje kopen en plakken. Zeker bij heftige klachten als een slijmbeursontsteking kan dit een toename van klachten geven. Een tape kan namelijk op verschillende manieren en spieren aangebracht worden. Hij kan spieren toniseren of detoniseren. Ook kan de tape aangebracht worden om zwelling te verminderen, of om de doorbloeding op een pijnpunt te verbeteren.

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com