magnify
Home Slijmbeursontsteking schouder behandeling Sijmbeursontsteking schouder injectie

Sijmbeursontsteking schouder injectie


Bij de meeste vormen van slijmbeursontsteking is het mogelijk een injectie te geven. Dit is ook mogelijk wanneer de slijmbeurs in de schouder ontstoken raakt. Echter het is wel één van de laatste behandelmogelijkheden.
Eerst worden andere, conservatieve, behandelingen geprobeerd. Denk aan pijnstillende en ontstekingsremmende medicatie en eventueel fysiotherapie.

Waarom liever geen injectie?

Een injectie wordt zo lang mogelijk uitgesteld en liever niet gegeven in een ontstoken slijmbeurs, maar waarom niet? Met het geven van de injectie wordt er pijnstillende en ontstekingsremmende vloeistof in de slijmbeurs gespoten. De naald komt in de buurt van een peesblad en spierbundels. Door de injectie kunnen deze wat beschadigen. Daarom wordt een injectie zo lang mogelijk uitgesteld. Het maximaal aantal injecties dat wordt gegeven is drie.

Wie geeft de injectie?

Wanneer je huisarts je doorverwezen heeft naar een orthopeed zal deze de injectie geven. Echter, huisartsen kunnen de injectie ook gewoon geven en passen dit ook toe in de praktijk.

Effect injectie slijmbeursontsteking schouder

Wanneer een slijmbeursontsteking in de schouder effect heeft zal de pijn verminderen en de bewegingsmogelijkheden van de schouder toenemen. Helaas heeft een injectie niet altijd het gewenste effect. Meestal wordt het effect bij een injectie in de slijmbeurs in de schouder vrij snel gemerkt, binnen enkele dagen. Wanneer de injectie niet het gewenste effect heeft, zullen de pijnklachten hetzelfde blijven

.

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com