magnify
Home Slijmbeursontsteking schouder behandeling

Slijmbeursontsteking schouder behandeling


Slijmbeursontsteking schouder; wat nu?

Wanneer de klachten lijken op een slijmbeursontsteking van de schouder is het eerste advies: geef de schouder rust, vermijd bewegingen waarbij de slijmbeurs geforceerd wordt. Hiermee krijgt de slijmbeurs ook rust en zal deze beter / sneller herstellen.

Diclofenac en slijmbeursontsteking schouder

Een bezoek aan de dokter is ook op z’n plaats. Hij kan beoordelen of het nodig is om medicijnen voorstellen waarin pijnstillers en ontstekingsremmers zitten. Vaak wordt dit eerst als behandeling geprobeerd. Deze medicijnen heten diclofenac diclofenac.

Fysiotherapie en slijmbeursontsteking schouder

Wanneer bovenstaande niet voldoende blijkt te zijn en de klachten niet of nauwelijks minderen kan de fysiotherapeut wellicht wat betekenen. De fysiotherapeut kan speciale behandeltechnieken op het schoudergewricht toepassen waarbij de schouder gemobiliseerd wordt en er daarnaast extra ruimte wordt gecreƫerd voor de slijmbeurs.
Het doel van de behandeling is in eerste instantie pijnverlichting en verbeteren van de bewegingsmogelijkheid van het gewricht. Eventueel kan later worden overgegaan op oefentherapie om de spieren weer aan te sterken. Immers, wanneer de schouder wordt ontzien neemt de kracht in redelijk snel tempo af. Zowel voor de acute als de chronische fase zijn oefeningen beschreven.

Injectie en slijmbeursontsteking schouder

Wanneer al het bovenstaande niet helpt, de klachten niet minder worden en u erdoor beperkt wordt tijdens dagelijkse activiteiten of werk kan de arts overwegen of hij een injectie geeft. Zie hierover meer onder slijmbeursontsteking schouder injectie.

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com