magnify
Home Slijmbeursontsteking knie

Slijmbeursontsteking knie


Slijmbeursontsteking in de knie is een klacht die vaak makkelijk te herkennen is. De slijmbeurs in de knie bevindt zich vlak onder de pattella, de knieschijf. Bij een slijmbeursontsteking is deze slijmbeurs opgezwollen, soms zo erg dat de zwelling het formaat van een ei heeft. De klacht komt vaak redelijk acuut opzetten.

slijmbeursontsteking knie
 

Ontstaan

Slijmbeursontsteking in de knie is iets wat vaak voorkomt bij personen met zware beroepen en waar de knieën veel belast worden. Bijvoorbeeld voor op de knieën moeten werken / zitten in combinatie met veel lopen of traplopen. Bijvoorbeeld stratenmaker.

v

Symptomen

Het belangrijkste symptoom bij een slijmbeursontsteking aan de knie is de heftige pijn die vaak in korte tijd zeer heftig wordt. Zoals al gezegd, op de plaats van de slijmbeurs is een duidelijke zwelling te zien die bewogen kan worden. Vaak is de huid wat rood en geïrriteerd en / of warm; de symptomen van een ontsteking. Door deze klachten kan de knie moeilijk bewogen worden. Het volledig buigen wil vaak niet, evenals het volledig strekken. Dit is beperkt doordat de slijmbeurs dan extra in de knel komt. Bij het buigen trekt de huid strak over de slijmbeurs en bij het strekken komt de slijmbeurs in de knel tegen de knieschijf.

Wat te doen?

Bij elke slijmbeursontsteking, dus ook de slijmbeursontsteking in de knie, is allereerst rust een belangrijk punt. Door de knie rust te geven krijgt de slijmbeurs de kans te herstellen. Vermijdt overbodige stukken lopen en traplopen. Wanneer je hier met werken niet aan ontkomt is het raadzaam een paar dagen aangepast werk te doen of zelfs thuis te blijven. Bij een acute heftige slijmbeursontsteking gaat het lopen moeizaam. Wanneer je de rust goed houdt, trekt de ontsteking meestal vrij snel weer weg.

 
Zie voor meer, uitgebreidere en diepgaandere informatie op slijmbeursontsteking knie.
 

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com