magnify
Home Schouders trainen

Schouders trainen


Het schoudergewricht is een complex gewricht. Daardoor zijn er ook tal van blessures die we bij het schoudergewricht zien. Over het algemeen: een goede lichamelijke conditie en spierkracht draagt bij aan de mate waarin u zich fit voelt en met welk gemak u activiteiten kunt uitvoeren. Ook voor schouderklachten geldt: wanneer u sport doet om de kracht te verbeteren, verminderd hierbij de kans op klachten. Mits u de sport of oefeningen goed uitvoert. Daarom is het belangrijk om hierbij goede begeleiding te hebben.

Fitness

Over het algemeen is fitness een relatief veilige (weinig blessures) en makkelijke sport om spieren en conditie te trainen. Hierbij is het belangrijk dat u de apparatuur goed instelt, de gewichten goed instelt en de oefening goed uitvoert. Ook is het belangrijk dat u goede begeleiding krijgt.

Zwemmen

Zwemmen is een sport waarbij de schouder en rugspieren goed worden getraind, zonder dat de spieren en gewrichten heel zwaar worden belast. Immers, het water maakt gewichtsloos! Deze sport is iets dynamischer als fitness en daardoor voor sommige mensen plezieriger om te doen.

Wanneer u op een sport zit als volleybal, basketbal, badminton of tennis is hierbij vaak 1 keer per week een training gericht op spierversterkende oefeningen en stabiliteitsverbeterende oefeningen en conditie. Wanneer dit niet bij de training zit inbegrepen, wordt dit wel sterk geadviseerd. Dit om het risico op blessures te verkleinen en de sport techniek te kunnen verbeteren. Het is ontzettend belangrijk dat spieren gericht getraind worden; wanneer u op tennis zit, zullen de oefeningen anders zijn dan wanneer u op badminton zit of op basketbal. De bewegingen die moeten worden getraind zijn immers ook anders.

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com