magnify
Home Schouderklachten Peesontsteking schouder

Peesontsteking schouder


Het schoudergewricht is een draaigewricht. Dit betekent dat het veel kanten op kan bewegen. Om deze bewegingen te maken, zijn spieren en pezen nodig. Langs het schoudergewricht lopen veel spieren en pezen.

De klachten die zich uiten bij een slijmbeursontsteking van de schouder lijken veel op de klachten die horen bij een peesontsteking. Daarom is het soms moeilijk om onderscheid te maken tussen enerzijds een slijmbeursontsteking, anderzijds een peesontsteking. Beide klachten uiten zich door ontstekingsverschijnselen en gaan gepaard met pijn en bewegingsbeperking van de schouder.

Rond de schouder lopen een heel aantal spieren en spiertjes om alle bewegingen in het gewricht goed te kunnen maken. Dit zijn er rond de 20. Een spier bestaat uit een spierbuik, het middelste en dikste gedeelte van een spier en de overgang van de spierbuik naar de pees. De pees hecht zich aan het bot vast. De spierbuik is beter doorbloed dan een pees. Natuurlijk kan het gebeuren dat, door een verkeerde belasting of een overbelasting, een pees geĆÆrriteerd kan raken of zelfs ontstoken kan raken.

Symptomen peesontsteking schouder

Een peesontsteking van een pees rond het schoudergewricht gaat gepaard met pijn. Door de ontsteking kan het zo zijn dat het lichaam vocht aanmaakt wat rond het ontstoken weefsel gaat zitten. Soms is deze zwelling te zien. Soms ook niet, dat hangt af van hoe oppervlakkig het peesweefsel zit. Door de pijn zijn de bewegingen die mogelijk zijn in het schoudergewricht, beperkt. Elke pees heeft andere functies. Welke bewegingen beperkt zijn, hangt af van welke pees ontstoken is. Bij een heftige, acute ontsteking zien we vaak dat vrijwel alle bewegingen pijnlijk zijn.

Echografie en peesontsteking

Wanneer arts of fysiotherapeut door middel van onderzoek niet goed kan differentiƫren of het om een slijmbeursontsteking of een peesontsteking gaat is het wellicht een optie om met behulp van echografie de blessure in beeld te brengen. Op de echobeelden is het verschil tussen pees of slijmbeurs te zien. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij een praktijk voor fysiotherapie die beschikt over de mogelijkheid en kennis van echografie.

Voor meer informatie over peesontsteking in de schouder.

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com