magnify
Home Schouderklachten

Schouderklachten


 

Lichamelijke klachten zijn altijd vervelend. Wanneer er ergens in het lichaam pijn zit, komen we tot de conclusie hoeveel we alles eigenlijk gebruiken. Dat de schouder en de arm eigenlijk voor zoveel doeleinden gebruikt wordt. Denk aan huishoudelijke activiteite als stoffen, stofzuigen, afwassen, ramen lappen maar ook allerlei dagelijkse dingen als koffiedrinken, eten, eten bereiden, het sturen van fiets of auto.. Er hoeft maar een kleine schakel in het lichaam niet mee te werken of dit kan klachten geven.

Het schoudergewricht zit maar ingewikkeld in elkaar. Het is een gewricht dat alle kanten op kan bewegen, een zogenoemd draaigewricht. Doordat er zoveel beweging mogelijk is, lopen er ook veel spieren, banden en botjes langs de schouder om alles goed gesmeerd te laten verlopen. Er zijn dan ook veel structuren rond de schouder die klachten kunnen geven

.

Sportblessure schouder

Bij bepaalde sporten is het risico op een schouderklacht wat groter. Hierbij kunnen we denken aan sporten waarbij veel kracht in de armen of schouders wordt gezet. Denk aan volleybal of tennis.

 

Schouderklacht

Klachten aan spieren of pezen rond de schouder is een klacht die vaak voorkomt. Deze kunnen overbelast raken door een verkeerde manier van bewegen, door teveel bewegen, of door gebrek aan kracht of stabiliteit. Ook kan een slijmbeurs of een pees ontstoken raken.

 

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com