magnify
Home Schouderblessure

Schouderblessure


Een schouderblessure kan op allerlei manieren ontstaan. Het schoudergewricht is een ingewikkeld gewricht. Qua bewegingen kan het alle kanten opdraaien, het is een zogenoemd ‘draaigewricht’. Om alle bewegingen te kunnen maken lopen er een heel aantal spieren, pezen en banden rond de schouder.

Er zijn 4 belangrijke spieren die de grote draaibewegingen in de schouder maken, deze worden ook wel rotator cuff genoemd. Deze spieren zijn vaak overbelast wanneer er sprake is van schouderklachten. Het schoudergewricht wordt gevormd door een aantal botstukken. De schouderkop welke op de bovenarm zit. De schouderkom, het acromion (‘dakje’ wat op de schouder ligt), het sleutelbeen en het schouderblad. Het is belangrijk dat de bewegingen van al deze botdelen goed in gang wordt gezet. Wanneer er ergens een kleine verstoring zit kan dit al klachten geven.

Spierblessure schouder

Een arts of fysiotherapeut kan onderzoeken in welke spieren de blessure zit of zitten. Een fysiotherapeut kan een spierblessure behandelen zodat de klachten verminderen en de beperkingen die er door de klachten zijn verminderd worden. Door te onderzoeken waar de klachten precies vandaan komen, wordt het duidelijk wat de behandelbare grootheden zijn en kan er zo aan een doel gewerkt worden en kan de gepaste behandelmethode gekozen worden.

Schouderblessure behandelen

Wanneer er sprake is van een spierblessure kan deze door de fysiotherapeut behandeld worden. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit fricties van het weefsel waar de blessure zit. Wanneer de mobiliteit van de schouder sterk afgenomen is kan de schouder gemobiliseerd worden met als doel om meer bewegingsruimte en -vrijheid in het gewricht te creƫren. Wanneer in een later stadium de klachten wat milder zijn kunnen de spieren heel specifiek getraind worden. zo neemt de belastbaarheid van de spieren weer toe. Het trainen van de spieren heeft als doel dat uiteindelijk werk en sport weer zonder klachten of met zo min mogelijk klachten gedaan kan worden.

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com