magnify
Home Slijmbeursontsteking schouder oefeningen

Slijmbeursontsteking schouder oefeningen


Slijmbeursontsteking schouder oefeningen

Welke oefeningen gedaan worden bij een slijmbeursontsteking in de schouder, hangt van de ontsteking af. Is de ontsteking acuut of chronisch? Als de ontsteking acuut is zijn mobiliserende oefeningen belangrijk. Als de ontsteking er al wat langer zit en chronisch wordt, kan gestart worden met spierversterkende oefeningen.

Acute fase

In de acute fase is het vanwege de pijn moeilijk om de schouder te bewegen. Daarom zijn oefeningen in de acute fase er vooral op gericht om toch wat beweging in de schouder te krijgen, de slijmbeurs wat ruimte te geven en de pijn te verlichten. Met name het bovenhands bewegen is pijnlijk en beperkt. Deze bewegingen worden dan ook geoefend. De schouder wordt zijwaarts en voorwaarts omhoog bewogen. De oefeningen worden verder toegelicht op de pagina oefeningen voor de acute fase bij een slijmbeursontsteking in de schouder.

Chronische fase

In de chronische fase zijn de scherpe kantjes meestal van de pijn af. De oefeningen zijn er dan ook wat meer op gericht om de spieren rond het schoudergewricht te versterken. Een dynaband of theraband kan gebruikt worden om oefeningen thuis te doen. Door de weerstand die het elastiek geeft, wordt de kracht getraind. Ook worden er soms losse gewichtjes gebruikt.
Op geleide van de pijn kunnen de oefeningen worden opgebouwd.
Wanneer de felle pijn in de acute fase minder wordt kan rustig gestart worden met wat meer belastende oefeningen. De schouder moet er als het ware weer aan wennen om meer belast te worden. Door de hevige pijn van de ontsteking wordt deze vaak ontzien.
De oefeningen worden verder toegelicht op de pagina slijmbeursontsteking schouder oefeningen voor de chronische fase.

Copyright 2011-2021 Slijmbeursontstekingschouder.com